Fredshuset 21.04 til 04.05. – oversikt over åpne aktiviteter

Åpne arrangerementer på Fredshuset i uke 17 og 18 (Møllergata 12, 7. etasje):

Lørdag 21. april, kl. 10.00-17.00: Introduksjonsseminar for deg som har lyst til å lære om PBI, og for deg som er interessert å jobbe som ledsager i et av PBIs prosjektland. Seminaret vil holdes lørdag 21. april 10:00 – 17:00 på Fredshuset i Oslo og er gratis. Om du har spørsmål så ring gjerne Halvard Hjermundrud på mobil: 95877117. Send e-post til halvard(at)pbi.no for påmelding.

Søndag 22. april, kl 10.00-13.00: Debatt og foredrag: Er Khamenei og Ahmadinejad i gang med å utvikle atomvåpen? Eller skyldes anklagene faktafeil fra IAEA og en spekulativ mediedekning? Hvorfor kan Sikkerhetsrådets medlemmer ha atomvåpen, men ikke Iran? Hvordan kan verdenssamfunnet forhindre at atomvåpnene spres? ICAN Norge – Kampanjen for et forbud mot atomvåpen inviterer til live-intervju med menneskerettighetsforkjemper Mahmood Amiry-Moghaddam og debatt mellom Snorre Valen, Jan Arild Snoen, Gro Nystuen, Målfrid Braut Hegghammer og Gunnar Westberg.

Tirsdag 24.april kl.11.45-13.30: Faglunsj: Fredsprisen – tilhører den NATO-tilhengerne eller fredstilhengerne?  Fredrik S. Heffermehl, jurist og forfatter, har brukt de siste 4-5 årene på å forske i bevisene for hva som var Nobels hensikt og mener å ha funnet veldig klare svar, Nobel ville støtte fredsbevegelsens arbeid for en global fredsorden. Er fredsbevegelsen tjent med å la norske politikere smuldre opp prisen i alle retninger, eller bør den ta aktive forlange respekt for den spesifikke fredsvisjon Nobel tok sikte på å støtte?

Tirsdag 1. mai, klokka 09.00 til 11.00: 1. mai-frokost. Nei til Atomvåpen i Oslo inviterer alle organisasjonene og andre interesserte til 1. mai-frokost på Fredshuset kl. 09.00-11.00. Ta med noe pålegg til frokostbordet så ordner vi resten. Etterpå blir det felles avmarsj til Youngstorget for å høre på appell av Bitte Vatvedt (leder av Oslo NTA) og deretter tog.

Torsdag 3. mai, kl. 18.00-20.00: Debatt om NATO og atomvåpen, arrangert av Nei til Atomvåpen og Den Norske Atlanterhavskomite. Bakgrunnen er NATO-toppmøtet i Chicago den 21. mai, hvor bl. a rakettskjoldet står på agendaen. Er NATO en bremsekloss i arbeidet for en verden uten atomvåpen? Michael Mayer, forsker fra Institutt for Forsvarsstudier innleder. Kommentar ved Stine Rødmyr, leder av Nei til Atomvåpen og politikere. Ordstyrer: Magnus Nystrand, praktikant ved ILPI (Insternational Law and Policy Institute).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>